logo
gora

 
 
 
 
NOWY TEMAT


Dzieci chorują częściej
Tiki
Wirus HPV
 
 
 

Kupuj 30% taniej w Klubie Calivita

Czy wiesz dlaczego produkty Calivita są wyjątkowe?

Tutaj dowiesz się ważnych rzeczy na temat ich jakości, atestów i sposobów wytwarzania

Prestiżowe Certyfikaty dla produktów Calivita.

Naturalne suplementy diety Calivita International sprzedawane są w ponad 30 krajach i wszędzie są badane i otrzymują pozytywne krajowe certyfikaty i opinie.

Na rynku polskim spełniają wszystkie normy i uregulowania prawne min. atest PZH i opinię Sanepidu jakie muszą spełniać suplementy diety dopuszczone do sprzedaży w naszym kraju.

Firma zadbała także o to aby najwyższa jakość jej produktów była potwierdzona odpowiednimi certyfikatami.
CaliVita należy do elitarnego grona niewielu firm na całym świecie, które posiadają wszystkie te certyfikaty łącznie. Oto najważniejsze z nich:


Certyfikat FDA



FDA – czyli Food and Drug Assosiation (Amerykańska Agencja do spraw żywności i leków) uchodzi za jeden z najbardziej rygorystycznych organów kontroli na świecie. Zgodnie z prawem suplementy diety nie wymagają certyfikatu FDA. Jednak CaliVita z uwagi na dobro swoich klientów zadbała o to aby każdy suplement mógł pochwalić się tym certyfikatem.

Świadczy on o pełnym bezpieczeństwie ich stosowania.


Certyfikat GMP

 


Good Manufacturing Practice
– czyli Dobra Praktyka Wytwarzania świadczy o najwyższej jakości procesów produkcji suplementów.

Certyfikat ten obejmuje wszystkie procesy produkcyjne począwszy od zbierania naturalnych składników, poprzez produkcję suplementu, aż po metody pakowania i transportu gotowych produktów.Aby otrzymać ten certyfikat firma musi spełnić najwyższe wymagania w każdym aspekcie działania naraz. Jeżeli chociaż jeden z procesów nie spełnia wymogów certyfikat ten zostaje cofnięty.

Dla nas oznacza to stale kontrolowaną najwyższą jakość i najnowsze technologie
produkcji.

Certyfikat GAP




Good Agricultural Practice – czyli Dobra Praktyka Rolnicza to zbiór przepisów dotyczących wszystkich aspektów ekologicznej uprawy roślin, z których powstają naturalne suplementy diety .

Każdy suplement CaliVita powstaje z naturalnych składników.

Firma dba również o to aby żadne rośliny nie były modyfikowane genetycznie i by były uprawiane jedynie w sposób w pełni ekologiczny.

Certyfikat GAP obejmuje również kwestie związane z pracownikami zatrudnionymi przy uprawie. GAP gwarantuje brak wyzysku pracowników, zgodność upraw z naturalnym środowiskiem i ekosystemem regionu w którym uprawiane są rośliny.

Poznaj tajemnice produkcji naturalnych suplementów diety.

Naturalna konserwacja

Aby suplement diety był w 100 % naturalny i ekologicznie czysty, do konserwacji używa się wyłącznie naturalnych konserwantów, czyli korzystnych dla zdrowia ludzkiego roślin zawierających substancje konserwujące.

Do konserwacji produktów roślinnych używa się bogaty w potas ekstrakt z żurawin, pomidorów, papryki, czarnych jagód, borówek, malin, jarzębiny. Wszystkie one zawierają naturalne konserwanty.
Aby zapobiec jełczeniu oleju rybiego zamkniętego np. w kapsułce doskonałego produktu OMEGA 3 zastosowano zestaw naturalnych tokoferoli (czyli naturalna witamina E).

Dla polepszenia smaku lub aromatu stosuje się niewielkie, ale silnie skoncentrowane dawki ekstraktów z soku z malin, borówek, owoców cytrusowych. Stosuje się również cukier owocowy pozyskany z ekstraktu korzenia cykorii albo z malin, czyli fruktozę. Chociaż są one całkowicie naturalne i w 100% zdrowe, stanowią jednak nie więcej niż 2-3% całości produktu.

Liofilizacja –super nowoczesna technologia

Liofilizacja to kosztowna, ale i bardzo korzystna metoda konserwowania i zmniejszania objętości produktów nieodpornych na wysoką temperaturę. Należą do nich niewątpliwie wszystkie rośliny.

Roślina poddana procesowi liofilizacji oddaje wodę, ale zachowuje przy tym wszystkie właściwości odżywcze, skład chemiczny i budowę w nienaruszonym stanie i może być przechowywana bez konserwowania przez praktycznie dowolnie długi okres czasu.
Produkty liofilizowane dzięki porowatej strukturze i małe zawartości wody są odporne na zakażenia bakteryjne. Tak więc suplementy diety mogą być przechowywane niemal dowolnie długo zachowując przy tym swoje właściwości.

Dobrze zachowana i nie uszkodzona struktura komórki pozwala na bardzo szybkie ponowne przyjęcie wody (rehydratację).

Naturalne suplementy diety Calivita pordukowane z zastosowaniem procesu liofilizacji to między innymi: Polinesian Noni, Pure Yucca, AC Zymes, Zen Thonic, Immunaid, Lutein, Rhodiolin, Super CO Q10

Dehydratacja

Proces ten polega na próżniowym odessaniu wody z surowców roślinnych schłodzonych do temperatury +4?C. Cały proces trwa kilka sekund, a jego efekty są podobne do efektów uzyskiwanych podczas liofilizacji.

Produkty takie jak m.in. Digestive enzymes, Meal Time , Nopalin , Spirulina Max, Green care, są suszone z wykorzystaniem procesu dehydratacji.

Procesy liofilizacji dehydratacji pozwalają na znaczne zmniejszenie objętości roślin użytych do produkcji suplementu diety. Dzięki temu nawet w niewielkiej kapsułce można zmieścić całkiem spore ilości.

Formuła TR czyli timed release.

Tabletki wymagające stopniowego wchłaniania np. C500, C1000Paraprotex, seria Vital, składa się z warstw wzmocnionych naturalnymi substancjami towarzyszącymi.

Związanie substancji czynnej ze specjalnym „materiałem prowadzącym”, który rozkłada się powoli w jelitach pod wpływem enzymów trawiennych powoduje, że w tym samym tempie uwalniają się substancje czynne.

Dzięki TR suplement  uwalnia do krwiobiegu przez okres 10-18 godzin równomiernie odpowiednie porcje składników.

  • zapewnia stały dostęp do składników odżywczych

  • zmniejsza do minimum niebezpieczeństwo postania hiperwitaminoz

  • zwiększa skuteczność wykorzystania substancji zawartych w suplementach diety.

Specjalne osłonki kapsułek odporne na kwas żołądkowy.

Naturalne suplementy diety zawierające składniki wrażliwe na kwas żołądkowy pakowane są w specjalne kapsułki rozpuszczające się dopiero w jelitach pod wpływem enzymów trawiennych. Dzięki takiemu rozwiązaniu 100% substancji odżywczych jest wykorzystanych przez organizm

Chelacja – znacznie lepsze wchłanianie

W suplementach CaliVita International wszystkie minerały występują w formie schelatowanej

Chelatacja jest procesem zwiększającym bioprzyswajalność minerałów.

Większość potrzebnych minerałów znajduje się w wystarczającej ilości w codziennym pożywieniu. Kłopot jednak w tym, że ich bio przyswajalność nie jest większa niż 3-5% (tzn. jedynie 3-5% zostaje wykorzystane przez organizm).

Aby zrozumieć jak działa chelator, wystarczy poznać znaczenie tego słowa. Pochodzi ono od greckiego słowa chele czyli szczypce. Tymi szczypcami w tym wypadku są bardzo łatwo przyswajalne słabe kwasy organiczne.

Mają one tą zaletę, że swobodnie się wchłaniają i przemieszczają w naszym organizmie. Jeśli do takiego kwasu przyłączyć jon minerału (co najmniej dwuwartościowy), będzie się przemieszczał razem z chelatorem.

Połączenie minerału z chelatorem ponad 10-krotnie zwiększa przyswajanie ich przez organizm, tak więc już niewielka ilość minerałów wystarczy by zaspokoić zapotrzebowanie.

Dzięki chelatorom suplement diety jest bardzo bezpieczny.

W przypadku takich pierwiastków jak np. selen, chrom wanad albo cynk jest to niezwykle ważne. W odpowiednich ilościach są niezbędne do funkcjonowania organizmu, za to ich nadmiar może być toksyczny.

Minerały związane z chelatorem są obojętne dla organizmu. Chelator uwalnia minerał dopiero wtedy, gdy ten jest potrzebny. Jeśli nie ma zapotrzebowania, minerał wraz z chelatorem krąży w organizmie bez żadnych konsekwencji i razem z nieaktywnym chelatorem może być usunięty z organizmu jeśli wystąpi potencjalnie szkodliwy nadmiar.

Te same słabe kwasy organiczne (czyli chelatory), po oddaniu jonu minerału, na takiej samej zasadzie łączą się z substancjami toksycznymi np. metalami ciężkimi (ołów, rtęć, kadm, antymon, arsen). Łapiąc je w swoje szczypce powodują ich zobojętnienie. Toksyczne dla organizmu metale ciężkie są razem z chelatorem usuwane z moczem albo kałem.

Tak więc, suplement diety zawierający minerały w schelatowanej formie zarówno dostarcza cennych substancji dla organizmu, a jednocześnie usuwa szkodliwe substancje na zewnątrz.

Suplementy zawierające minarały w formie chelatowej to: Iron plus, Chelated Zinc, Strong Bones, Full Spectrum, Immunaid, Power Mins, Chromium max

Chelaty wykorzystywane są również w preparatach oczyszczających z toksyn, cholesterolu, tłuszczy, trójglicerydów, kwasu moczowego, antyoksydantów. Są to np. Omega 3 , Polinesian Noni, Liquid Chlorophyll, Spirulina Max , Purre Yucca, Garlic Caps, Nopalin, Vitamin E, Liver Aid, Super Co Q10

Doświadczenie najlepszej klasy specjalistów

Nad doborem składników oraz składem suplementów czuwa dr n. Med.Valeria Sedlak-Vadócz. Od ponad 15 lat jest Przewodniczącą Zespołu Doradców Medycznych Calivita International. Światowej sławy naukowiec. Posiada tytuły naukowe w dziedzinie medycyny, biochemii klinicznej i medycyny ortomolekularnej. Od ponad 20 lat interesuje się również ziołolecznictwem, medycyną ortomolekularną, tradycyjną medycyną chińską oraz optymalnym sposobem odżywiania i suplementacją.

Dzięki wiedzy Pani profesor powstały „perełki” w ofercie Calivita takie jak:

Paraprotex – oczyszczanie i walka z grzybicą, gronkowcem, pasożytami

Smokerade – zestaw silnych antyoksydantów i pomoc dla palaczy

Cholestone – skuteczna pomoc w kontroli poziomu cholesterolu

ZenThonic - siła magicznego owocu Mangostan zamknięta w butelce

Energy & Memory - zastrzyk energii i wspomaganie organizmu w trudnych chwilach

Korzystaj z bogatej oferty suplementów Calivita
z korzyścią dla swojego zdrowia

Chcesz wiedzieć więcej?
Martwi lekarze nie kłamią. – jeśli chcesz jak najlepiej dbać o zdrowie swoje i swojej rodziny przeczytaj to koniecznie!
Witamina C –zdziwisz się jak wielkie ma możliwości. Koniecznie dowiedz się więcej, to ważne dla Twojego zdrowia.
Czytaj tutaj

 

góra>>


zamów
pytanie